Ingredientai
- Pienas 150 ml
- Džiūvėsiai 15 g
- Sviestas 25 g
- Špinatai 225 g
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Sūris 150 g brandinto
- Miltai 25 g
Kaip gaminti
1. Špinatus sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies trumpai patroškinkite. Troškintą masę sukrėskite į sietelį, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
2. Sausoje švarioje keptuvėje išlydykite sviestą, jame pakepinkite miltus ir po truputį supilkite pieną. Maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir po vieną įmaišykite trynius.
3. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite tarkuotą sūrį, sudėkite špinatus. Atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.
4. Masę sukrėskite į sviestu pateptus ir džiūvėsėliais pabarstytus kepimo indelius ir 220`C karštumo orkaitėje kepkite 12–15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų