Ingredientai
- Kiauliena 1500 g sprandinė
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Garstyčios 1 valg. š. grūdėtosios
- Medus 1 valg. š. skystas
- Aliejus 3 valg. š. saulėgrąžų
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Bulvės 1 kg nedidelės, vienodo dydžio
- Apelsinai 1 vnt. didelis
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Sprandinę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, viršų subadykite ir įtrinkite druska, pipirais. Garstyčias, medų, aliejų išmaišykite ir ištepkite mėsą. Viršų pabarstykite cinamonu ir 2 valandas laikykite vėsiai, kad įsigertų prieskoniai.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių. Sprandinę dėkite ant kepimo grotelių, po jomis pakiškite skardą su trupučiu vandens. Kepkite 10–15 minučių, kol mėsos viršus pagels. Bulves nuplaukite trinant šepetėliu (neskuskite), perpjaukite pusiau, pabarstykite druska.
3. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių. Mėsą išimkite, suvyniokite į foliją, įdėkite į skardą, kurioje yra nuvarvėjusios kepsnio sultys, šalia išdėliokite bulves ir kepkite 1,5 valandos. Prieš kepimo pabaigą foliją praskleiskite, kad mėsa apskrustų.
4. Apelsiną nuplaukite trindami šepetėliu ir supjaustykite plonais griežinėliais. Jais apdėkite dar karštą mėsą ir apsmaigstykite gvazdikėliais. Patiekite su keptomis bulvėmis.
Paruošimo laikas, be mėsos marinavimo laiko.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“