Ingredientai
- Jautiena 500 g virta arba kepta, supjaustyta juostelėmis
- Svogūnai 1 vnt. smulkiai pjaustytas
- Pievagrybiai 300 g
- Paprikos 1 vnt. saldžioji
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Sultinys 1 st.
- Grietinė 100 g
Kaip gaminti
Jam galima naudoti ne tik žalią mėsą, bet ir virtos ar keptos jautienos likučius. Per pusvalandį pagaminsite slavų kraštuose ypač paplitusį skanų ir sotų patiekalą.
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūno gabalėlius, pjaustytus pievagrybius, saldžiąją papriką, pabarstykite druska ir pipirais, patroškinkite, kol parus.
2. Įpilkite sultinio ir grietinės, po poros minučių sudėkite jautieną, troškinkite dar 15 minučių.
3. Paprastai šis troškinys patiekiamas su balta duona, bet tiks ir su makaronais, ryžiais, bulvėmis ar daržovių salotomis.
Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“