Ingredientai
- Duona 4 vnt. duonos arba prancūziškojo batono riekės
- Varškė 200 g
- Grietinė 1 valg. š.
- Ridikai 6 vnt.
- Petražolės 1 valg. š.
- Krapai 1 valg. š.
- Svogūnų laiškai 20 g
- Daigintos pipirnės 30 g
- Sviestas 30 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nuplaukite petražoles ir krapus, nuvarvinkite, smulkiai sukapokite.
2. Dubenyje išsukite varškę su grietine, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis, gerai išmaišykite.
3. Ant duonos riekės užtepkite sviesto, varškės kremo, uždėkite griežinėliais pjaustytų ridikėlių, papuoškite svogūnų laiškais ir pipirinių daigais. Jeigu naudosite prancūziškąjį batoną, prieš tai riekeles paskrudinkite orkaitėje.
Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aštriau, išspauskite į varškę skiltelę česnako arba įmaišykite šaukštelį krienų. Ant sumuštinio dar galite uždėti lašišos ar kumpio griežinėlį – bus sočiau.
Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita