Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g
- Svogūnai 3 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Balzaminis actas 2 valg. š.
- Baltųjų pelėsių sūris: 40 g
- Kedrinės pinijos 40 g
- Čiobreliai 20 g žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Karamelizuotų svogūnų užtepo pasigaminkite iš anksto ir laikykite šaldytuve.
2. Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais.
3. Pakepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį ir taps perregimi, suberkite cukrų, įmaišykite balzaminį actą, įpilkite 2 šaukštus vandens.
4. Vis pamaišydama kepkite ant mažos ugnies maždaug 20 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
5. Tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratėliais, viduryje dėkite šaukštelį karamelizuotų svogūnų, ant viršaus – sūrio griežinėlį, pabarstykite čiobreliais. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol tešla pakils ir šiek tiek apskrus.
6. Baigiant kepti ant viršaus užberkite kedrinių pinijų. Vietoje sūrio ant pyragėlių galima dėti ančiuvių, puselėmis pjaustytų vyšninių pomidorų arba juodųjų alyvuogių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita