Ingredientai
- Miltai 300 g aukščiausios rūšies kvietiniai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Kedrinės pinijos 40 g
- Bazilikai 1 valg. š. kapoti
- Sūris 40 g parmezano
- Druska 1 arbat. š. apie pusę šaukštelio
Kaip gaminti
1. Kiaušinius iki vientisos masės suplakite su aliejumi ir druska, tada supilkite į iš anksto ant stalo suformuotą miltų kauburėlį ir rankomis kantriai minkykite tešlą tol, kol ji pasidarys blizgi ir tampri. Jei tešla atrodo kietoka, galima įmaišyti šiek tiek vandens.
2. Tešlos gumulą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą – bus lengviau formuoti.
3. Atvėsusią tešlą padalykite į dvi dalis, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite plonus lakštus, juos trumpam palikite, kad apdžiūtų, tada, susukusios į ritinėlius, pjaustykite norimo storio lakštinius.
4. Paruoštus lakštinius berkite į puodą su užvirusiu vandeniu ir vis paskanaudama virkite apie 8 min.
5. Tiekite apibarsčiusi parmezanu, sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis ir šviežiai kapotais bazilikais su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus.
Kulinaro patarimas. Tešlą galite ruošti ir iš dvigubo produktų kiekio, tuomet dalį paruoštų makaronų galėsite išdžiovinti arba užšaldyti kitam kartui.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų