Ingredientai
- Bulvės 750 g
- Svogūnai 500 g
- Pienas 60 ml
- Sviestas 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 1 vnt. kubelis tirpaus sultinio
- Citrinos 1 vnt. 2 – 3 šaukštai citrinų sulčių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite šiek tiek pasūdytu vandeniu ir užkaiskite.
2. Po 10 min. sudėkite skiltelėmis supjaustytus svogūnus, įmeskite sultinio kubelį ir virkite 30 min.
3. Tada bulves nusunkite, supilkite pieną, įdėkite sviesto ir sutrinkite maišikliu ar grūstuvu. Pasūdykite, įberkite pipirų, pagardinkite citrinų sultimis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita