Ingredientai
- Miltai 100 g geriausia – kvietinių ir kukurūzų miltų mišinys; tešlai
- Vanduo 100 ml tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Aliejus 1 arbat. š. kepimo skardai patepti ir 1 valg.š. įdarui
- Faršas 400 g įdarui
- Meksikietiškų prieskonių mišinys (įdarui) 35 g
- Pomidorų padažas 200 ml įdarui
- Salotos 400 g smulkiai supjaustytų lapelių (įdarui)
- Pomidorai 150 g kubeliais supjaustytų (įdarui)
- Sūris 100 g tarkuoto fermentinio, įdarui
Kaip gaminti
1. Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 2 min. Tada kiekvieną paplotėlį perlenkite pusiau ir kepkite dar 8 min., kol jie pasidarys traškūs.
2. Paruoškite įdarą: faršą 4 min. kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, suberkite prieskonius, supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 2 min.
3. Į kiekvieną paplotėlį įdėkite maždaug po 2 šaukštus įdaro, jį apibarstykite pomidorų kubeliais, tarkuotu sūriu ir susmulkintais salotų lapais.
4. Prieš valgant patiekalą galima truputį pakaitinti (kol sūris pradės lydytis). Skanu valgyti su kokiu nors meksikietišku padažu.
Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių