Ingredientai
- Takų paplotėliai (pavyzdžiui, „Santa Maria“) 8 vnt.
- Vištiena 400 g filė
- Pomidorai 2 vnt.
- Paprikos 2 vnt. raudonos
- Sūris 100 g saujelė tarkuoto
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Takų prieskonių mišinys (pakelis) 1 vnt.
- Takų padažas su aitriosiomis paprikomis 8 valg. š.
- Salotos 2 vnt. keli lapeliai
- Aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite takų prieskoniais.
2. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite, vieną svogūną su česnakais pakepinkite keptuvėje, tada suberkite vištieną ir kepkite, kol ji apskrus.
3. Pomidorus ir paprikas susmulkinkite, sumaišykite su plėšytais salotų lapeliais, citrinos sultimis ir sūriu.
4. Ant kiekvieno paplotėlio tepkite po šaukštą padažo su aitriosiomis paprikomis, tada dėkite vištienos gabalėlių ir kelias minutes pakepinkite orkaitėje, kol sušils.
5. Tiekite su salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių