Ingredientai
- Alyvuogės 300 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
- Ančiuviai (filė gabaliukai) 6 vnt.
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Sultys 30 ml citrinų
- Brendis 15 ml
Kaip gaminti
1. Sudėkite alyvuoges, ančiuvius ir kaparėlius į smulkintuvą ir susmulkinkite, po truputį pildama aliejų, citrinų sultis ir brendį.
2. Tapenadą smulkinkite, kol gausite norimą konsistenciją – tai gali būti lygi glotni tyrė arba šiek tiek grūdėtas trintinis.
Plačiau skaitykite: Gardžiausi pasaulio pagardai
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Padažai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų