Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui ir 4 tryniai kremui
- Cukrus 6 valg. š. biskvitui ir 4 valg. š. kremui
- Miltai 4 valg. š. biskvitui
- Krakmolas 3 valg. š. biskvitui
- Kavos pupelės (kremui) 150 g
- Grietinėlė 400 ml 35% riebumo; kremui
- Maskarponės sūris 570 g kremui
- Sultys 2 valg. š. citrinų; kremui
- Ugos (avietės, gervuogės, mėlynės ar šilauogės) 800 g
- “Amaretto” likeris (kremui) 3 valg. š.
- Sausainiai 30 vnt. „Damų piršteliai“ (šonams aplipdyti)
- Kakava 1 arbat. š. viršui apibarstyti
Kaip gaminti
1. Kavos pupeles iš vakaro užpilkite grietinėle ir laikykite šaldytuve.
2.Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išsukite su 4 šaukštais cukraus iki purumo. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki standžių putų. Abi mases atsargiai sumaišykite. Suberkite išsijotus miltus, krakmolą ir užmaišykite tešlą. Ją sukrėskite į apvalią kepimo formą ir 15 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje.
3. Paruoškite kremą: trynius su cukrumi išsukite iki purumo. Į juos įmaišykite varškę, citrinų sultis. Kavos pupeles išgriebkite iš grietinėlės. Grietinėlę išplakite. Pusę plaktos grietinėlės palikite tortui papuošti, o kitą pusę įmaišykite į varškės masę. Dalį uogų ir sumaišykite su kremu, dalį palikite papuošti.
4. Praaušusį biskvitą perpjaukite horizontaliai pusiau. Vieną lakštą įdėkite į torto formą ir apšlakstykite likeriu. Užtepkite pusę kremo ir užklokite kitu lakštu. Ant viršaus sukrėskite likusį kremą, išlyginkite paviršių ir 4 val. dėkite į šaldytuvą.
5. Sustingusio torto šonus aptepkite plakta grietinėle ir aplipdykite sausainiais. Torto viršų apibarstykite kakavos milteliais, papuoškite uogomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų