Ingredientai
- Moliūgai 4 st. stambiai pjaustyto
- Bulvės 1 st. kubeliais pjaustytų
- Daržovių sultinys 700 ml arba vištienos
- Pienas 500 ml
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukšteliai citrinų sulčių
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis tarkuotų
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, vis pamaišydama kepinkite ant silpnos ugnies, kol gabalėliai suminkštės.
2. Sudėkite moliūgus ir bulves, uždenkite puodą. Troškinkite daržoves maždaug 10 min., kartais pamaišykite.
3. Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite muskatu ir pipirais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite maždaug 10 min., kol daržovės suminkštės.
4. Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, supilkite į virtuvinį kombainą ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite atgal į puodą, įmaišykite pieną, užkaitinkite ant silpnos ugnies, pagardinkite citrinų sultimis. Tiekite pagardintą grietine su skrudintos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita