Ingredientai
- Kukurūzų paplotėliai 4 vnt.
- Krevetės 200 g šviežių lukštentų arba šaldytų
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis
- Česnakai 3 skiltelės
- Aliejus 1 valg. š. kepimui
- Svogūnai 1 vnt. baltasis
- Pomidorai 2 vnt. minkšti, gerai prinokę
- Avokadai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Salotos 2 vnt. keli lapeliai
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
- Saulėje džiovintų pomidorų padažas 1 valg. š.
- Vynuogių kauliukų aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, susmulkinkite.
2. Nedidelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, pakepinkite česnakus ir papriką, tada viską pasūdykite, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir sumeskite krevetes. Maišydama jas pakepinkite, kol dailiai apskrus ir apsivels prieskoniais.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
4. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
5. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, pomidorais, svogūnais, kapotais žalumynais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite vynuogių kauliukų aliejumi.
6. Ant pašildytų paplotėlių krėskite po šauktą traškių salotų ir dėkite krevečių.
Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių