Ingredientai
- Miltai 180 g
- Saldžiosios grietinėlės sviestas 80 g
- Cukrus 80 g
- pakelis 1 vnt.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Slyvos 600 g arba 25 vnt.
Kaip gaminti
1. Sviestą, kad suminkštėtų, palaikykite kambario temperatūroje ir išmaišykite su cukrumi ir kiaušinio tryniu.
2. Į gautą masę suberkite kepimo miltelius ir miltus. Išminkykite tešlą.
3. Apvalią kepimo formą išklokite tešla.
4. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir padalykite jas į keturias dalis.
5. Slyvų puseles dėkite minkštimu į viršų – taip užpildykite visą kepimo formą. Geriausia pirmą eilę pradėti dėti nuo krašto ir artėti kepimo formos vidurio link. Taip slyvomis apdėliotas pyragas šiek tiek primena ežiuką.
6. Kepkite 180°С įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.