Ingredientai
- Žuvis 200 g mėgiama jūrinės žuvies filė
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Kukurūzų krakmolas (ir 1 valg. š. ištirpintas 1/3 stiklinėje vandens - padažui) 2 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
- Aliejus 50 ml kepimui
- Česnakai 1 skiltelės padažui
- Vanduo 100 ml padažui
- Kečupas (padažui) 70 g
- Actas 1 arbat. š. padažui
- Cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, šiek tiek apšlakstykite sojų padažu ir palikite pasimarinuoti 15 minučių.
2. Išplakite kiaušinio baltymą iki putų, užpilkite ant žuvies, įdėkite porą šaukštų kukurūzų krakmolo, viską gerai išmaišykite ir dėkite į stipriai įkaitintą aliejų. Kepkite, kol žuvis gražiai apskrus.
3. Padažo gaminimas: į pusę stiklinės vandens supilkite kečupą, actą, cukrų, druską – viską gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta rūgštumo/saldumo. Smulkiai pjaustytą česnaką pakepinkite, supilkite padažą ir kaitinkite, kol sutirštės.
4. Žuvį patiekite su virtais ryžiais, apšlakstykite padažu ir papuoškite šviežiai pjaustytais bazilikais.
Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita