Ingredientai
Kaip gaminti
1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis arba mažesniais gabalėliais.
2. Krakmolą išberkite į plokščią lėkštę ir jame apvoliokite obuolių skilteles. Aliejų įkaitinkite puode. Ar jis gerai įkaitęs, patikrinkite įmerkiant sausą šaukštą: nuo jo turi kilti burbuliukai.
3. Į įkaitusį aliejų dėkite obuolių skiltelių tiek, kad jos laisvai plūduriuotų, ir virkite 3 min. Išgriebkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir virkite kitą obuolių skiltelių porciją.
4. Kai visos skiltelės bus išvirtos, iš puodo išpilkite beveik visą aliejų (jo turi likti tik ant paties dugno), suberkite cukrų, labai atsargiai įpilkite 2–3 šaukštus vandens ir maišant kaitinkite, kol ištirps cukrus. Į kunkuliuojančią karamelę sudėkite obuolių skilteles, gerai išmaišykite, kad jos visos tolygiai pasidengtų karamele, ir išgriebkite. Patiekite karštas.