Ingredientai
- Cukinijos 300 g
- Morkos 2 vnt. nedidelės
- Bulvės 2 vnt. nedidelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Duona 100 g kelios riekės baltos sumuštinių duonos
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Morkas ir bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau.
2. Sudėkite į puodą morkas bei bulves, užpilkite vandeniu (galite naudoti sultinį) ir virkite kol suminkštės. Tada sudėkite cukinijų gabalėlius bei svogūną ir pavirkite dar kelias minutes. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
3. Kol verda daržovės, supjaustykite duoną kubeliais ir trumpai apkepkite aliejuje.
4. Išvirusias daržoves sutrinkite blenderiu.
5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, užberkite skrudintų duonos kubelių, papuoškite turimais žalumynais.