Ingredientai
- Trumai (keli konservuoti papuošimui) 2 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Grietinėlė 100 ml norimo riebumo
- Lydytas sūrelis (indelis) 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Pievagrybiai 200 g
- Porai 1 vnt. pusė
- Grybai 5 vnt. džiovinti baravykai
- Mėsos sultinys 1 l arba daržovių nuoviras
Kaip gaminti
1. Baravykus užpilkite vandeniu ir pusvalandį pamirkykite.
2. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius ir smulkintus mirkytus baravykus. Viską kepkite apie 8 min., sukrėskite troškinį į puodą su daržovių nuoviru arba sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 min., įmaišykite lydytą sūrelį ir grietinėlę.
3. Sriubą išplakite iki vientisos masės, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Tiekite su smulkintais porais, trumais ir sūriu užkeptu baltos duonos trapučiu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita