Ingredientai
- Morkos 5 vnt. šviežios
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Daržovių sultinys 300 ml
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
- Maskarponės sūris 40 g
- Grietinėlė 50 ml
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, šviežiai maltų
- Varškės sūris 20 g keli gabalėliai riebaus, papuošimui
- Bazilikai 10 g 4 švieži lapeliai papuošimui
Kaip gaminti
1. Svogūnus, česnakus ir imbierą nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste.
2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, suberkite į svogūnų troškinį ir, uždengusi keptuvę dangčiu, kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 min., iki suminkštės.
3. Į vidutinio dydžio puodą supilkite sultinį, sukrėskite morkų ir svogūnų troškinį ir virkite apie 15 min.
4. Sriubą pagardinkite druska ir pipirais, sutrinkite elektriniu plakikliu, išpilstykite į dubenėlius, krėskite po šaukštą maskarponės, pilkite po truputį grietinėlės.
5. Tiekite su sūrio ir baziliko lapelio smeigtuku.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita