Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Morkos 3 vnt. tarkuotos smulkiais šiaudeliais
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio, pjaustytas kubeliais
- Česnakai 3 skiltelės
- Imbieras 1 valg. š. trinto
- Vištienos sultinys 4 st.
- Apelsinai 1 vnt. 1-2 arbat. š. žievelės ir pusė stiklinės šviežių sulčių
- Laurų lapai 1 vnt.
- Grietinė 1 valg. š. pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. sulčių pagal skonį
Kaip gaminti
1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų.
2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę ir troškinkite, kol produktai suminkštės.
3. Atvėsinkite sriubą, supilkite apelsinų sultis ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Patiekite su grietine, citrinos sultimis ir žalumynais.
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita