Ingredientai
- Paprikos 3 vnt. žalia, geltona ir raudona
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Pievagrybiai 50 g saujelė
- Morkos 2 vnt.
- Porai 1 vnt. pusė
- Česnakai 4 skiltelės
- Sviestas 2 valg. š.
- Daržovių sultinys 500 ml
- Sūris 100 g bri
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; šviežiai maltų
- Pipirai 1 arbat. š. keli grūdeliai kvapiųjų
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. saujelė
- Laurų lapai 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Paprikas ir aitriąją papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išvalykite ir susmulkinkite (pusę aitriosios paprikos ankšties palikite papuošti).
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir kartu su aitriąja paprika iki pagels pakepinkite svieste. Tada dėkite nuskustas tarkuotas morkas, smulkintas paprikas, porą ir kepinkite, kol daržovės suminkštės.
3. Daržoves sukrėskite į puodą su sultiniu, įmeskite kelis laurų lapelius ir kvapiųjų pipirų grūdelius, pasūdykite, suberkite žalumynus ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min.
4. Sriubą nukelkite nuo ugnies ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu. Tada vėl užkaitinkite, sumeskite smulkintus pievagrybius ir išpilstykite į dubenėlius.
5. Į sriubą įmeskite po kelis gabaliukus bri sūrio ir po šiaudelį aitriosios paprikos.
Taip pat skaitykite:
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita