Ingredientai
- Salierai 3 vnt. stiebai
- Bulvės 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Daržovių sultinys 1 l
- Kiaušiniai 2 vnt. kietai virti
- Pievagrybiai 100 g
- Vištiena 100 g rūkyta filė
- Grietinėlė 100 ml
- Muskatas 1 arbat. š. pagal skonį
- Ryžiai 2 valg. š. košė
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Salierus nuplaukite, susmulkinkite. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Pievagrybius nulupkite, susmulkinkite.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepinkite svieste, pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais, suberkite salierus, pievagrybius ir apie 10 min. pakepinkite.
3. Svogūnų ir pievagrybių troškinį sukrėskite į puodą su sultiniu, smulkinta vištiena ir bulvėmis ir apie 20 min. pavirkite.
4. Masę nukelkite nuo ugnies, suberkite smulkintus kiaušinius, sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išplakite elektriniu plakikliu.
5. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su ryžių koše.
6. Į dubenėlius pilkite sriubos ir krėskite po 2 šaukštus ryžių košės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita