Ingredientai
- Daržovių sultinys 1500 ml
- Špinatai 200 g
- Bulvės 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Grietinėlė 100 ml riebios plakti
- Muskatas 1 arbat. š. pagal skonį
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Kedrinės pinijos 30 g skrudintų
- Aitrioji paprika 3 vnt. kelios konservuotos aitriosios paprikos ankštys.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepinkite svieste ir suverskite į puodą su sultiniu.
3. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min.
4. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite ir kelioms minutėms sumeskite į sriubą, tada ją nukelkite nuo ugnies ir išplakite iki vientisos masės elektriniu plakikliu. Sriubą dar kartą užkaitinkite ir išpilstykite į dubenėlius.
5. Sriubą tiekite pagardinusi trintomis skrudintomis kedrinėmis pinijomis, saldžiąja paprika ir aitriosios paprikos ankštimi. Nepamirškite įkrėsti po šaukštą plaktos grietinėlės.
Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita