Ingredientai
- Sviestas 130 g Tešlai (82% riebumo)
- Miltai 260 g Tešlai
- Vanduo 2 valg. š. Tešlai
- Druska 1 arbat. š. Tešlai ir įdarui; žiupsnelis
- Tunas 1 vnt. Įdarui; indelis (185 g) konservuotų
- Citrinos 1 vnt. Įdarui; 2 šaukštai citrinų sulčių
- Kiaušiniai 2 vnt. Įdarui; tryniai
- Jogurtas 100 g Įdarui; natūralaus
- Fetos sūris 250 g Įdarui
- Pomidorai 250 g Įdarui; vyšninių
- Alyvuogės 100 g Įdarui; juodųjų be kauliukų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. Įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 30 g Įdarui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. Įdarui; maltų
Kaip gaminti
1. Paruoškite tešlą: sviestą (kuo šaltesnis, tuo geriau) ant didelės pjaustymo lentos sutarkuokite burokine tarka, po truputį berkite miltus, sumaišytus su druska, ir ilgu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Paskui apšlakstykite vandeniu (jis, kaip ir sviestas, turi būti labai šaltas) ir rankomis suminkykite tešlą. Ją kuo ploniau iškočiokite ir išklokite krepšelių formeles. Kol bus ruošiamas įdaras, išklotas formeles laikykite šaldytuve.
2. Paruoškite įdarą: tuną nusunkite, supilkite citrinų sultis ir sutrinkite šakute. Jei žuvis neužtektinai sūri, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Į tuno masę įmaišykite kiaušinių trynius, jogurtą, susmulkintus prieskoninius žalumynus.
4. Į atšalusius tešlos krepšelius įberkite po šaukštą sūrio kubelių, įdėkite po šaukštą tunų masės, ant viršaus uždėkite po porą alyvuogių, pomidorų puselių. Apšlakstykite aliejumi ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite 25–30 min. Paskui orkaitę išjunkite, o kepinukų dar kelias minutes neišimkite – tegul pravėsta orkaitėje.
Daugiau apie krepšelius ir įdarus galite paskaityti:
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita