Ingredientai
- Jautiena 500 g su kaulu
- Burokėliai 5 vnt. nedideli
- Kopūstai 700 g šviežių
- Pomidorų padažas 100 g
- Bulvės 5 vnt.
- Petražolės 1 vnt. šaknis ir pagal skonį kapotų petražolių
- Morkos 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 5 skiltelės
- Actas 1 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Grietinė 5 valg. š.
- Pipirai 4 vnt. po keletą juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Kiauliena 30 g rūkytų lašinukų
Kaip gaminti
1. Mėsą nuplaukite, sumeskite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite apie 2–2,5 val. Likus 30–40 min. iki virimo pabaigos, sultinį pasūdykite, sumeskite laurų lapelius, suberkite pipirų grūdelius ir kapotą petražolės šaknį. Kai išvirs, mėsą išgriebkite, o sultinį perkoškite.
2. Visas daržoves nulupkite, nuplaukite. Burokėlius, morkas, papriką, kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, bulves – kubeliais, svogūnus ir česnakus sukapokite.
3. Vienoje keptuvėje šaukšte sviesto troškinkite burokėlius su actu, cukrumi ir pomidorų pasta, kitoje – aliejuje pakepinkite morkas, papriką, svogūnus.
4. Į perkoštą sultinį pirmiausia suberkite bulves, užvirinkite, tada sukrėskite kopūstus ir ant mažos ugnies virkite apie 15 min. Sudėkite visas kepintas daržoves, supilkite šaukšte sviesto pakepintus ir sultiniu praskiestus miltus ir neatidengusios puodo ant mažos ugnies virkite dar apie 15 min. Galiausiai suberkite su česnakais sumaišytus kapotus lašinukus, petražoles, pasūdykite.
5. Sriubą apie 45 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai. Tiekite su grietine.
Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ukrainiečių