Ingredientai
- Uogos (gervuogės, avietės, mėlynės) 400 g
- Miltai 2 valg. š.
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt. ir 2 tryniai
- Grietinėlė 250 ml riebios
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š.
- Sviestas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Iš kiaušinių, kiaušinių trynių, grietinėlės, cukraus ir miltų užmaišykite lengvą purią tešlą.
2. Stiklinį ar keraminį 23 cm skersmens kepimo indą arba 6 nedidelius indelius patepkite sviestu.
3. Į kiekvieną indelį įberkite uogų, įkrėskite tešlos, susmaigstykite likusias uogas ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite 20–25 min. Tešla turi pakilti ir gražiai paruduoti.
4. Prieš patiekdama leiskite šiek tiek atvėsti ir pabarstykite milteliniu cukrumi. Uogų pudingą tiekite vieną, su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita