Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Varškės sūris 1 vnt. riebus
- Grietinė 5 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Parmezano sūris 150 g tarkuotas
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
- Saldžiosios paprikos milteliai 3 g žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Gražgarstės 5 g keli lapeliai papuošti
- Citrinos 1 vnt. pusės sultys
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite kvadratėliais.
2. Grietinę gerai išsukite su traiškytomis česnako skiltelėmis, druska ir raudonėliais.
3. Svogūnus nulupkite, apibarstykite druska, užspauskite citrinos sulčių, pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų, ir 10 min. marinuokite.
4. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, saikingai pasūdykite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
5 .Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite po gerą šaukštą grietinės, ją tolygiai paskirstykite, tada berkite sūrio kubelius, parmezaną, išdėliokite svogūnus.
6. Paruoštas užkandėles išdėliokite kepimo skardoje, pabarstykite aitriąja ir saldžiąja paprika ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
7. Puoškite gražgarsčių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita