Ingredientai
- Apelsinai 4 vnt. dideli
- Kiviai 4 vnt.
- Medus 50 g
- Sultys 50 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- Riešutai 3 valg. š. žemės, lazdynų arba graikinių riešutų
- Razinos 2 valg. š.
- Konjakas (nebūtinai) 40 ml
Kaip gaminti
1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.
2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai kietos, jas pašalinkite. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais kivius.
3. Nedideliame inde sumaišykite medų ir apelsinų sultis. Maišykite, kol ištirps medus. Galite įpilti šlakelį konjako. Įmaišykite riešutus ir razinas. Palikite valandėlę pastovėti.
4. Į stiklines taures sluoksniais sudėkite apelsinus ir kivius, užpilkite medaus ir riešutų padažo, dar galite uždėti šaukštą plaktos grietinėlės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Desertai, Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita