Ingredientai
- Sausainiai 250 g Pyrago pagrindui
- Sviestas 50 g Pyrago pagrindui
- Cukrus 2 valg. š. Pyrago pagrindui ir varškės kremo sluoksniui 3–4 šaukštai cukraus
- Varškė 400 g Varškės kremo sluoksniui
- Grietinėlė 300 ml Varškės kremo sluoksniui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. Varškės kremo sluoksniui
- Citrinos 1 vnt. Varškės kremo sluoksniui; šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių
- Vyšnių džemas 100 g Varškės kremo sluoksniui
Kaip gaminti
1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Kuo smulkiau sutrupinkite sausainius, sumaišykite su riebalais ir cukrumi.
2. Sukrėskite sausainių masę į 24 cm skersmens kepimo formą (naudokite formą su išimamu dugnu), tolygiai paskirstykite, paspauskite delnu, kad neliktų tarpelių.
3. Varškę išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite citrinų sultis. Dubenyje iki standumo suplakite grietinėlę, atsargiai įmaišykite į varškę.
4. Sukrėskite varškės kremą ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstykite, pastatykite kelioms valandoms į šaldytuvą. Išimkite pyragą, užkrėskite porą šaukštų vyšnių džemo, tolygiai paskirstykite ir dar valandėlę palaikykite šaltai.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita