Ingredientai
- Sviestas 100 g tešlai
- Cukrus 4 valg. š. 1 valg. š. tešlai ir 3 valg. š. varškės masei
- Miltai 125 g tešlai
- Džiūvėsiai 125 g maltų, tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Maskarponės sūris 200 g varškės masei
- Jogurtas 150 g natūralaus, varškės masei
- Grietinėlė 200 ml plakamosios, varškės masei
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. varškės masei
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių, varškės masei
- Želatina 15 g varškės masei
- Apelsinai 1 vnt. 4 valg. š. sulčių, varškės masei
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis papuošimui
- Mėtos 10 g šviežių lapelių papuošimui
Kaip gaminti
1. Iš visų tešlai skirtų produktų (sviestas turi būti kambario temperatūros) užminkykite tešlą, įdėkite į maišelį ir apie 1 val. palaikykite šaldytuve.
2. Iš sustingusios tešlos iškočiokite du turimos formos dydžio lakštus ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 10–15 min.
3. Želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
4. Maskarponę ištrinkite su jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Plona srovele supilkite želatinos tirpalą, gerai išmaišykite ir trumpam padėkite į šaldytuvą.
5. Grietinėlę standžiai išplakite ir įmaišykite į pradėjusią stingti maskarponės masę.
6. Vieną iškepusios tešlos paplotį įdėkite į formą aukštais kraštais, sukrėskite varškės masę, uždenkite kitu papločiu ir bent porą valandų palaikykite šaldytuve.
7. Sustingusį varškėtį išverskite iš formos, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais.