Ingredientai
- Obuoliai 600 g
- Riešutai 50 g lazdynų ar bertoletijų
- Miltai 7 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. pusė šaukštelio
- Cukrus 3 valg. š.
- Razinos 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Aliejus 4 valg. š. arba lydytas sviestas
- Varškės sūris 250 g geriausiai tinka saldus desertinis
Kaip gaminti
1. Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, razinomis, susmulkintais riešutais. Sudėkite obuolių skilteles ir dar kartą gerai išmaišykite.
3. Kiaušinius išplakite su aliejumi ir sumaišykite su miltų ir obuolių mišiniu.
4. Apkepo indą patepkite aliejumi, sukrėskite pusę tešlos ir išlyginkite paviršių. Sudėkite riekelėmis supjaustytą sūrį, o ant viršaus – likusią tešlą.
5. 180°C karštumo orkaitėje kepkite apie 50 min. Iškepusį iš karto apibarstykite miltiniu cukrumi. Varškėtis skaniausias karštas, su jogurto padažu arba vaniliniais ledais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita