Ingredientai
- Duona 4 vnt. riekelės baltos
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Salotos 100 g gali būti kelių rūšių
- Petražolės 4 vnt. šakelės
- Kaštainiai, pjaustyti mažais gabalėliais 175 g
- Burokėliai 200 g virti, kubeliais pjaustyti
- Obuoliai 1 vnt.
- Paprikos 2 vnt. skirtingų spalvų
- Kumpis 5 riekės kiaulienos
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Svogūnai 1 vnt. padažui
- Actas 2 valg. š. padažui, raudonojo vyno actas
- Garstyčios 2 arbat. š. padažui, Dižono
- Aliejus 1 valg. š. graikinių riešutų
Kaip gaminti
1. Baltos duonos riekes apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apie 10 min. kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje. Duonos traškučiai turi įgauti auksinį atspalvį.
2. Mažame dubenėlyje smulkiai pjaustytą svogūną sumaišykite su raudonuoju vyno actu ir palikite 10 minučių.
3. Garstyčias sumaišykite su graikinių riešutų aliejumi, paskaninkite druska, juodaisiais pipirais ir plakite, kol padažas sutirštės. Supilkite jau paruoštą svogūnų ir acto mišinį.
4. Nuo kaštainių nulupkite žievelę, juos susmulkinkite. Burokėlius ir obuolį supjaustykite smulkiais kubeliais, paprikas juostelėmis.
5. Į lėkštę priplėšykite salotų salotomis, suberkite smulkintus kaštainius, burokėlius, obuolį, paprikas, išdėliokite kumpio griežinėlius ir viską užpilkite padažu. Paruoštas salotas papuoškite petražolėmis. Tiekite su skrudinta duona.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos