Ingredientai
- Brendis 750 ml
- Cukrus 1 kg
- Vaisiai 3 kg 3,5 kg įvairių sezoninių vaisių ir uogų
- Citrinos 1 vnt. keli šaukštai tarkuotų žievelių
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Šį skanėstą galima gaminti visą vasarą, į dailius stiklainius vis įdedant šviežiai sunokusių vaisių ir uogų. Vaisių odeles nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti gabaliukais. Iš vyšvių, slyvų, abrikosų, persikų reikia išimti kauliukus, nes juose yra nuodingų medžiagų, kurias alkoholis ištraukia net iš nepažeistų kauliukų.
2. Paruoštus vaisius ir uogas sluoksniais dėti į stiklainius. Kiekvieną sluoksnį apibarstyti keliais šaukštais cukraus ir įpilti brendžio tiek, kad apsemtų.
3. Iki viršaus pripildytų stiklainių paviršių apibarstyti citrinų žievelėmis, įdėti po cinamonų lazdelę ir uždaryti. Mažiausiai mėnesį palaikyti kambario temperatūroje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita