Ingredientai
- Bulvės 2 vnt. didelės
- Morkos 2 vnt. vidutinio dydžio
- Pupelės 120 g apie 30 žalių ankštinių pupelių
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 3 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š. kokosų
- Kario lapai (3-4) 3 vnt.
- Garstyčių sėklos 1 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š.
- Ciberžolė 4 g pusė arbat. š.
- Kalendros 20 g saujelė kapotų šviežios kaledros lapelių
- Kokosų pienas (1 skardinė) 400 ml
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek paskrudinkite, sudėkite kario lapelius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite kapotus svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.
3. Suberkite paprikos ir ciberžolės miltelius, išmaišykite. Sudėkite bulves, morkas ir pupeles ir dar apie 2 minutes apkepkite.
4. Įpilkite pusę litro vandens, uždenkite ir troškinkite kol daržovės suminkštės (apie 15-20 min.). Paskaninkite druska.
5. Supilkite kokosų pieną, išmaišykite ir palaukite, kol dar kartą užvirs. Suberkite kapotus kaledrų lapelius, išmaišykite ir patiekite.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita