Ingredientai
- Tortilija 6 vnt.
- Pupelės 400 g skardinė konservuotų raudonųjų
- Morkos 2 valg. š. tarkuotų
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 2 vnt. 1 marinuota vidutinio dydžio ir 1 ankštis
- Pievagrybiai 100 g
- Ryžiai 100 g virtų
- Sūris 200 g tarkuoto fermentinio
- Pomidorai 2 vnt.
- Meksikietiškų prieskonių mišinys 2 arbat. š.
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Svogūnus, pievagrybius, pomidorus smulkiai supjaustykite, česnakus sugrūskite ir viską 5–10 min. patroškinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
2. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po 2 šaukštus įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu, susukite į ritinėlį ir užlenkite kraštelius.
3. Paruoštus ritinėlius sudėkite į skardą ir trumpam įkiškite į karštą orkaitę (kol išsilydys sūris).
Patarimas. Šiam patiekalui galite nusipirkti paruoštų paplotėlių arba išsikepti pati (ruoškite pagal takų receptą, tik orkaitėje laikykite trumpiau, nes buritų paplotėliai neturi būti traškūs). Galite ir pagudrauti: įdarą susukti į paprasčiausius lietinius blynus.
Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių