Ingredientai
- Paprikos 600 g žaliųjų, geltonųjų, raudonųjų
- Svogūnai 2 vnt. dideli
- Cukinijos 1 vnt.
- Sūris 400 g fermentinio
- Pievagrybiai 150 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 1 st.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 valg. š.
- Daržovių prieskoniai 1 valg. š.
- Čiobreliai 2 vnt. kelios šakelės
Kaip gaminti
1. Paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite gabalėliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Cukiniją supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Sūrį supjaustykite 2–3 cm dydžio kubeliais. Pievagrybius nuvalykite.
2. Daržoves, pievagrybius ir sūrį pramaišiui suverkite ant iešmų.
3. Paruoškite marinatą: sugrūskite česnakus, susmulkinkite čiobrelius. Aliejų sumaišykite su daržovių prieskoniais, čiobreliais, saldžiųjų paprikų milteliais ir česnakais.
4. Šašlykus sudėkite į dubenį, užpilkite marinatu, uždenkite ir 12 val. palaikykite šaldytuve.
5. Daržovių šašlykus sudėkite ant grotelių ir 6–8 min. kepkite. Paskui apverskite ir kepkite dar 6–7 min.
Plačiau skaitykite: „Šašlykų puota lieknėjantiems ir vegetarams“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita