Ingredientai
- Lazanijos lakštai 500 g
- Moliūgai 1 kg
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Daržovių sultinys 200 ml
- Pienas 250 ml
- Sviestas 3 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Džiovinti pomidorai 3 vnt.
- Sūris 250 g smulkiai tarkuoto parmezano
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų; pagal skonį
- Muskatas 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Gilioje keptuvėje ištirpykite 2 šaukštus sviesto, trumpai apkepkite svogūnus, sudėkite moliūgų kubelius ir smulkintus pomidorus, išspauskite česnaką. Įpilkite 100 ml sultinio, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite maždaug 5 min.
2. Kitoje keptuvėje įkaitintame svieste trumpai apkepkite miltus, įmaišykite pieną, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatu. Nuolat maišydama virkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės, įmaišykite pusę stiklinės tarkuoto sūrio.
3. Į stiklinį ar keraminį kepimo indą sluoksniais sudėkite lazanijos lakštus ir troškintas daržoves. Daržovių sluoksnį apšlakstykite padažu. Ant viršutinio lakšto supilkite likusį sultinį ir padažą, pabarstykite tarkuotu muskatu ir sūriu. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita