Ingredientai
- Sūris 350 g tofu sūrio
- Sojos 200 g kubelių
- Sultys 500 ml pomidorų
- Paprikos 2 vnt. raudonoji ir geltonoji
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Cukinijos 1 vnt.
- Baklažanai 1 vnt.
- Pievagrybiai 100 g
- Citrinos 1 vnt. marinatui: 4 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių
- Sojų padažas 1 valg. š. marinatui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. marinatui
- Česnakai 1 skiltelės marinatui: sugrūsta
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. marinatui: žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. marinatui
Kaip gaminti
1. Sojų kubelius užpilkite pomidorų sultimis ir ant labai mažos ugnies virkite, kol suminkštės.
2. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite.
3. Tofu sūrį išimkite iš pakuotės ir nesusmulkintą užpilkite marinatu. Uždenkite ir palikite porai valandų. Marinuotą sūrį supjaustykite stambokais kubeliais.
4. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite dideliais kvadratėliais, baklažanus ir cukinijas – gana storais griežinėliais, svogūnus – maždaug 4 cm dydžio kvadratais. Pievagrybius nulupkite.
5. Paruoštas daržoves pramaišiui su sojų ir tofu kubeliais suverkite ant iešmų.
6. Vartydami ir vis apšlakstydami marinatu ant vidutinio karštumo žarijų kepkite 5–8 min. Patiekdami apibarstykite susmulkintais prieskoniniais žalumynais.
Plačiau skaitykite: „Šašlykų puota lieknėjantiems ir vegetarams“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita