Ingredientai
- Veršiena 600 g filė arba nugarinės
- Penkių rūšių pipirų mišinys 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Vynas 400 ml raudonojo sauso
- Bruknės (šviežios) 100 g
- Cukrus 3 valg. š.
- Imbieras 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio porcijos dydžio gabalais.
2. Pipirus suberkite į specialų grūstuvą ir kiek pasmulkinkite.
3. Mėsos gabalus aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, apvoliokite pipirais, dėkite ant virš karštų žarijų įtaisytų grotelių ir kepkite iš abiejų pusių 5–7 minutes.
4. Kol mėsa kepa, paruoškite padažą. Į keptuvę supilkite vyną, suberkite cukrų, sudėkite bruknes ir kaitinkite, kol uogos suminkštės. Gautą masę perpilkite per sietelį, jame likusias uogas pertrinkite. Vėl supilkite padažą į keptuvę, įberkite žiupsnelį imbiero ir pakaitinkite, kol kiek sutirštės (jei reikia, dar įberkite cukraus, druskos).
5. Karštus didkepsnius dėkite į pašildytas lėkštes ir apliekite karštu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita