Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt. Tešlai
- Pienas 125 ml Tešlai; arba vandens
- Miltai 500 g Tešlai
- Bulvės 400 g Įdarui
- Svogūnai 1 vnt. Įdarui
- Grietinė 1 valg. š. Įdarui
- Sviestas 1 valg. š. Įdarui
- Druska 1 arbat. š. Tešlai ir įdarui; žiupsnelis
- Muskatas 1 arbat. š. Įdarui; žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. Įdarui; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.
2. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite su grietine. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite kepintus svogūnus į bulvių košę, įberkite pipirų, druskos ir muskato, gerai išmaišykite.
3. Iškočiokite ploną tešlos lakštą, miltuota stikline išspauskite apskritimus, dėkite ant tešlos blynelio šaukštelį įdaro, sulenkite perpus, kraštus užspauskite.
4. Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti. Tiekite karštus su sviestu, grietine arba spirgučių ir svogūnų padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita