Ingredientai
- Obuoliai 600 g įdarui
- Miltai 350 g tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis tešlai
- Grietinė 300 g 12 proc. riebumo užpilui
- Cinamonas 1 arbat. š. užpilui
- Cukrus 2 valg. š. užpilui
- Vanilinis cukrus 16 g užpilui
Kaip gaminti
1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į drėgną skepetą, kad „subręstų“, ir tik tada kočiokite.
2. Įdarui obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaukite sėklalizdžius.
3. Iš plonai iškočiotos tešlos stikline išspauskite skritulius, ant kiekvieno uždėkite po obuolio skiltelę ir gerai užspaudykite kraštelius.
4. Paruoštus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 2 minutes ir išgriebkite. Nuvarvinę sudėkite į riebalais pateptą karščiui atsparų indą.
5. Užpilui grietinę išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Supilkite ant virtinių ir kiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita