Ingredientai
- Vištiena 400 g krūtinėlių
- Ananasai 1 vnt. pusė gerai prinokusio
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šaknies
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Salierai 100 g gumbo
- Porai 2 vnt. keli porų lapeliai
- Cukrus 1 arbat. š.
- Kalendros 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Citrinžolė (stiebelis) 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio ir formos gabalėliais.
2. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite apystoriais šiaudeliais, imbierą nulupkite, sutarkuokite. Ananasą nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
3. Karštame aliejuje pakepinkite imbierą ir česnakus, sumeskite vištieną, salierus ir gerai apkepinkite. Tada sudėkite ananasų griežinėlius ir dar minutėlę pakepinkite, kol jie sušils.
4. Ant vištienos ir ananasų pilkite sojų padažo, berkite cukraus, kalendrų, trintos citrinžolės ir vis pavartydama kepkite apie 6 minutes.
Kulinaro patarimas. Šias salotas gardu valgyti ir su skrudintomis kedrinėmis pinijomis arba kapotais migdolais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita