Ingredientai
- Vištiena 4 vnt. krūtinėlės
- Svogūnai 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt. žaliųjų paprikų ankštis
- Aitrioji paprika 2 vnt. vidutinio dydžio
- Grietinėlė 1 valg. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitriųjų paprikų milteliai 2 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š.
- Kuminai 2 arbat. š. maltų
- Raudonėliai 2 arbat. š. džiovintų
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Tuščią storasienį troškintuvą su dangčiu įdėkite į orkaitę ir nustatykite aukščiausią temperatūrą. Pasirinkite gražų indą, nes paruoštas patiekalas ant stalo bus statomas su troškintuvu.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite žiedeliais supjaustytus svogūnus, šiaudeliais supjaustytas paprikas, sugrūstus česnakus, susmulkintas aitriąsias paprikas ir trumpai pakepinkite. Tada viską nustumkite į keptuvės kraštus, sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepkite, kol mėsa pabals.
3. Visą keptuvės turinį apibarstykite prieskonių mišiniu, gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir kepkite dar maždaug pusvalandį. Baigiant kepti, supilkite grietinėlę ir dar kartą viską išmaišykite.
4. Iš orkaitės išimkite troškintuvą (jis bus įkaitęs, todėl būkite atsargi), sukrėskite visą keptuvės turinį ir uždenkite.
5. Tortilijas, kurios patiekiamos prie šio patiekalo, 2 min. palaikykite karštoje orkaitėje.
6. Ant stalo dėkite troškintuvą su vištiena, atskiroje lėkštėje – karštas tortilijas, kelių rūšių padažų (tinka ir gvakamolė), tarkuoto fermentinio sūrio, šviežių salotų. Kiekvienas valgytojas turi pats susisukti savo fachitą: ant paplotėlio užsidėti salotų, vištienos troškinio, užsiberti sūrio, pasigardinti pasirinktu padažu ir susisukti ritinėlį. Vieną jo galą užlenkti, kad neištekėtų padažas. Šį patiekalą smagiausia valgyti laikant rankoje.
Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių