Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Vištiena 4 vnt. filė gabalėliai
- Grietinė 200 ml tirštesnė
- Kiauliena 120 g rūkyta (nevirta) šoninė
- Pomidorai 200 g vyšniniai
- Druska 1 žiupsnelis jūros
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Bazilikai 1 žiupsnelis švieži
- Sūris 150 g tarkuotas fermentinis
- Grietinėlė 200 ml
Kaip gaminti
1.Luptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 30 minučių.
2.Vištienos filė pagardinkite druska ir pipirais. Ant kiekvieno gabaliuko uždėkite pusę šaukštelio grietinės ir kelis bazilikų lapelius. Taip paruoštą filė susukite į plonas šoninės juosteles.
3.Ritinėlius sudėkite ant apkeptų bulvių, apipilkite grietinėle ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite dar 20 minučių.
4.Į skardą sudėkite pomidorus, viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 minučių.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita