Ingredientai
- Baklažanai 3 vnt.
- Česnakai 6 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Vynas 130 ml balto sauso
- Balzaminis actas 5 valg. š.
- Raudonėliai 1 arbat. š. 0,5 džiovinto arba šakelė šviežių
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 100 ml kepimui
Kaip gaminti
- Nuplautus baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite valandai.
- Tada gerai juos nusausinkite ir apkepkite iš abiejų pusių.
- Sutraiškykite nulupto česnako skilteles, nuplaukite ir susmulkinkite aitriąją papriką.
- Pasiruoškite marinatą: sumaišykite vyną, balzaminį actą, raudonėlius, česnakus ir paprikos gabaliukus.
- Baklažanus dėkite į stiklainius, užpilkite marinatu ir užsukite dangtelius. Laikykite šaldytuve.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita