Ingredientai
- Apelsinai 2 vnt. dideli, apie 700 g
- Mėlynės 2 st.
- Džiovintos figos 100 g
- Juodųjų serbentų likeris 4 valg. š.
- Cukrus 300 g
Kaip gaminti
1. Figas nuplauti, nusausinti, apšlakstyti likeriu ir palikti 2 val. brinkti. Suminkštėjusias supjaustyti nedideliais kubeliais.
2. Apelsinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis, pašalinti pertvarėles, minkštimą supjaustyti kubeliais.
3. Mėlynes nuplauti, suberti į puodą, įpilti ¼ stiklinės vandens ir virti 20 min. Tada suberti cukrų, sudėti greipfrutus ir figas. Ant mažos ugnies virti dar apie 30 min., retkarčiais vis pamaišant.
4. Karštą džemą išpilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti, apversti dugnu į viršų ir palikti ataušti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita