Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2012 08 28

Kodėl maistas pakelia nuotaiką?

Apnikus niūrioms mintims ir prastai nuotaikai dažnas mėgstame pasilepinti gardžiu maistu. Juk, pavyzdžiui, šokoladas pasižymi kone stebuklingomis savybėmis praskaidrinti gyvenimą. Atsakymą, kodėl taip yra, pasiūlė Meksikos mokslininkai.
Šokoladas
Ypač nuotaiką pakelia šokoladas / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Nuotaika Šokoladas

Jie ištyrė daugiau kaip 1700 cheminių medžiagų, įeinančių į populiariausių nuotaiką gerinančių produktų sudėtį, ir išsiaiškino, kad kai kurios iš jų itin primena tas, kurios naudojamos gerai žinomuose antidepresantuose.

Buvo pastebėta, kad dažnai produktuose pasitaikantys komponentai struktūriškai primena valproinę rūgštį, kuri skirta gydyti nuotaikų kaitai (maniakinės depresijos ligoniams). Taigi, primenančių šią rūgštį molekulių galima aptikti šokolade, įvairiose uogose: avietėse, braškėse, mėlynėse, bei arbatoje.

Šiuo metu mokslininkai planuoja savo tyrimus pagrįsti praktiškai, t. y. atlikti eksperimentų, ir kartu pabrėžia, kad nuolatos vartojami jau išvardyti produktai išties gali daryti įtaką nuotaikai, tačiau turint rimtų problemų geriausia kreiptis į specialistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos