Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seniausios pasaulyje jogos instruktorės energijos paslaptys

Sakykite, ar galite iškelti virš galvos koją? Arba atsisėsti „lotoso“ poza? Ne? O 93-ejų Tao Porchon-Lynch tai pavyksta be problemų. Be to, ji laikoma seniausia jogos mokytoja pasaulyje ir yra įtraukta į Gineso rekordų knygą.
Tao Porchon-Lynch
Tao Porchon-Lynch / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Joga

Ilgametė patirtis

Tao Porchon-Lynch savo veikloje suderino pozityviausias Indijos, Europos ir Amerikos skleidžiamas mintis, įžvalgas ir tiesas apie jogą, kurias stengiasi perduoti pasauliui ir ateinančioms kartoms. Įkūrusi Vestčesterio jogos institutą, ji mokė, treniravo ir išdavė sertifikatus šimtams jogos instruktorių. Laikui nepavaldi Tao gali pasigirti sukaupusi daugiau kaip 70 metų patirtį jogos srityje ir daugiau kaip 45-erius iš jų moko jogos studentus Indijoje, Prancūzijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Studijuodama Punėje ir Mumbajuje su tokiais garsiais jogos guru kaip Indra Devi, Aurobindo ir B. K. S. Iyengaris, Tao išmoko, kaip perimti ir valdyti tam tikras kosmoso jėgas. Ji tiki, kad joga iš tiesų yra galinga ir padeda pasiekti ne tik asmenybės pilnatvės, bet ir darnos visatoje. Pati Tao yra gyvas to pavyzdys: būdama 93-ejų, ji trykšta neįtikėtina energija.

Scanpix nuotr./Seniausia pasaulyje jogos instruktorė Tao Porchon-Lynch
„Scanpix“ nuotr./Seniausia pasaulyje jogos instruktorė Tao Porchon-Lynch

Jaunystės paslaptis

Tao gali pasigirti ne tik jogos instruktorės karjera. Ji sulaukė tiek daug žiniasklaidos ir televizijos dėmesio, kad dalyvauja įvairiose laidose ir netgi išleido knygą apie jogą. Verta paminėti, kad vienu metu Tao džiaugėsi aktorės gyvenimu ir vaidino Anglijoje, Prancūzijoje, Amerikoje, rašė scenarijus, kūrė dokumentinius filmus. Nors veiklos šiai jaunatviškai moteriai per akis, šiuo metu ji dievina suktis ant parketo. Tao aistra – pramoginiai šokiai, už kuriuos vėl buvo įvertinta ir apdovanota.

Scanpix nuotr./Jogė Tao Porchon-Lynch
„Scanpix“ nuotr./Jogė Tao Porchon-Lynch

Kokia šios žavios moters jaunystės paslaptis? Tao vadovaujasi tokia filosofija: nėra nieko, ko negalėtume padaryti, jeigu pasitelktume mumyse tūnančią jėgą.

„Kasdien po valandą jogos ryte ir vakare, vegetariškas maistas ir  absoliučiai pozityvios mintys. Iš esmės to pakanka, kad nugyventumei ilgą, sveiką ir laimingą gyvenimą“, – teigia ilgaamžė jogos instruktorė, kurios akys tiesiog švyti kone vaikiška meile gyvenimui ir pažinimui.

Jūsų dėmesiui, dar keli įspūdingi senjorai

Johanna Quaas – 86-erių gimnastė

VIDEO: 86-year old Johanna Quaas demonstration on PB - "Turnier Der Meister" Cottbus 2012

104 metų ekstremalė P. McAlpine  - seniausias parasparniu skridęs žmogus

VIDEO: 104 and half years old. Oldest Female to Paraglide Tandem Margaret McKenzie McAlpine

Anthony Mancinelli – 101 metų kirpėjas

VIDEO: World's oldest barber still snips away

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas