Prasidėjus lauko kepsnių sezonui, daugelis suskubame kepti šašlykus, didkepsnius, marinuotus kepsnelius. Kad iškyla gamtoje pradžiugintų net išrankiausius svečius, šeimininkėms pateikiame daug vertingų patarimų tiek apie mėsos pasirinkimą, tiek apie jos ruošimą. Tačiau planuojant iškylą verta pagalvoti ne tik apie valgį. Kaitriomis dienomis poilsiaujančiųjų tyko daugybė pavojų. Todėl paklausėme specialistų, kaip jų išvengti.
Vasara – ne tik kepsnių, bet ir vestuvių metas. Šiame numeryje kalbiname Valstybinės J. Basanavičiaus premijos laureatę, knygos „Lietuvių tradicinės vestuvės“ autorę Ireną Aušrelę Čepienę. Etnologė apgailestauja, kad senąsias lietuviškų vestuvių tradicijas keičiame į vakarietiškas, todėl nors trumpam kviečia sugrįžti į senuosius laikus, prisiminti gražiausius papročius.
Antrasis numerio pašnekovas Lukas Mackevičius analizuoja bet kuriuo metų laiku aktualų klausimą – kaip išmokti kovoti su visus be išimties kamuojančiu stresu. „Europos mastu atlikta darbuotojų apklausa rodo, kad 51 proc. žmonių darbe patiria įtampą ir ją laiko įprasta būsena“, – bauginančią statistiką pateikia sertifikuotasis streso valdymo ir sveikatingumo konsultantas.
Be šių aktualių temų žurnale taip pat rasite patarimų, kaip nepasiklysti parduotuvių lentynas nugulusių maudymosi kostiumėlių įvairovėje. Sužinosite, kaip turiningai praleisti savaitgalį su vaikais. Rasite atsakymą į klausimą, ar jūsų sutiktasis – tikrai jums skirtas. Jeigu atsakymas bus teigiamas, galėsite mylimąjį palepinti braškėmis – siūlome puikių receptų su kvapniosiomis uogomis.
Gražios savaitės su žurnalu „Ji“!