Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 02 15

Meistriškai padidintas 36 kv. m butas Vilniaus centre

Mažytį, 36 kv. m naujos statybos butą miesto centre, interjero dizainerė Vismantė Tubelytė tarsi stebukladarė pavertė optiškai erdviu ir pagal užsakovės reikalavimus – su nemažai vietos sandėliuoti daiktus bei patogiu, funkcionaliu baldų išdėstymu. Nors ši erdvė skirta nuomai, savininkė neatmeta galimybės kada nors čia gyventi pati.
Buto Vilniaus centre interjeras
Buto Vilniaus centre interjeras / Andriaus Stepankevičiaus nuotr.

Pagrindinė interjero stilistinė idėja – paprastumas, išgryninta forma ir skandinaviškas lengvumas. Kaip ir turi būti pagal visas skandinaviškos estetikos taisykles, interjero dizainerė sienų spalvą paliko foninę, akcentinėmis pasirinko žemės – juodą ir rudą spalvas.

Dominuoja natūralios medžiagos – medis, kailis, linas, akmuo. Baldai pagaminti iš brangių ir kokybiškų medžiagų. Viena iš pagrindinių interjero puošmenų tapo elnio galva, kuri rado puikią vietą ant vienos iš šio buto sienų. Taip pat išskirtinu dekoru tapo virtuvės sienelė. Žaismingas koriukas, atsiradęs virtuvės zonoje, diktavo tolimesnę kryptį šviestuvų paieškai, detalių parinkimui.

Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Buto Vilniaus centre interjeras
Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Buto Vilniaus centre interjeras

Iš tiesų, maža erdvė gana opi problema daugelyje lietuvių namų, taigi Vismantė Tubelytė pataria mažam kambariui rinktis baltą spalvą arba pastelinius, šaltus atspalvius, nes vizualiniam įspūdžiui didelės reikšmės turi būtent pasirinktos spalvos.

Taip pat labai svarbu, kad baldai būtų tos pačios ar labai artimos sienoms spalvos. Kuo mažiau kontrasto, tuo labiau optiškai padidėja patalpa. Tačiau ir su tamsiomis spalvomis galima manipuliuoti, norint platinti ar aukštinti erdvę.

Žinoma, spalvos – tik vienas iš kozirių, atitinkamas apšvietimas čia taip pat turi daug reikšmės. Norint sienas atitolinti, reikia jas apšviesti. O aukštinant erdvę – šviesą nukreipti į lubas.

Interjero dizainerė siūlo mažas erdves dekoruoti subtiliais ornamentais, o jei vis dėlto norisi išraiškingų detalių, tai jų nepadauginti. Geriau vienas ryškus akcentas nei daug smulkių.

Dar vienas gudrus ėjimas, taip pat V.Tubelytės išradingai panaudotas ir šiame interjere – veidrodžiai. Dėl jų patalpos tampa optiškai kur kas didesnės bei šviesesnės, o interjeras visada atrodo moderniai ir šiuolaikiškai.


Šis darbas dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'15“.

Parengė Gabrielė Šermukšnytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas